Slatkiši
08.01.2016.

Čeri torta savršenog ukusa

Potrebno je: 

ZA KORU 3 jajeta, 80 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 g oštrog brašna, 40 g kakaoa, pola kesice praška za pecivo, 50 ml mleka

ZA I FIL 220 ml slatke pavlake, 200 g čokolade za kuvanje

ZA II FIL 600 ml mleka, 2 kesice pudinga od vanile, kesica vanilin šećera, 200 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 250 g dobro oceđenih višanja iz kompota

Priprema
Za koru umutite žumanca, šećer i vanilin šećer, pa dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom. Zatim sipajte mleko i promešajte, pa dodajte sneg od belanaca. Pecite 15 minuta na 180 stepeni u okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje.

Za prvi krem izlomite čokoladu i stavite je u sud. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, prelijte preko čokolade i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Zatim stavite u frižider na dva sata. Kad se krem stegne, umutite ga.

Za drugi fil pomešajte prašak za puding s vanilin šećerom i malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa i dodajte smesu od pudinga. Kuvajte dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ohladite.U ohlađen puding dodajte maslac umućen sa šećerom u prahu.

Koru stavite na plitki tanjir i premažite polovinom krema od vanile. Rasporedite višnje i malo ih prstima utisnite u krem. Zatim rasporedite ostatak krema od vanile i onda celu tortu premažite čokoladnim kremom. Tortu možete da ukrasite višnjama. 

foto: zvezdarnik.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši