Slatkiši
03.01.2016.

Jednostavni rolat sa rumom

Sastojci:

– 10 jaja,  prašak za šlag, mleko

Za fil:

– 100 ml ruma, 100 g putera,  1 čaša šećera,  2 kašike slatkog od jagoda, 1 kesica vanilin šećera, 2 kašike marmelade od kajsija

Za patišpanj:

– 8 kašika brašna, 1 kašika ulja, 10 kašika šećera

Priprema:

1.Polupati jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca mutiti mikserom i dodati 10 kašika šećera. I belanca mutiti mikserom. U sud sa žumancima dodati prethodno izmućena belanca, brašno i ulje. Testo presuti u tepsiju obloženu papirom. Peći 15 minuta na 200°C.

2.Kuvati šerbet od 200 ml vode i jedne čaše šećera. Kada provri skloniti sa šporeta.

3.Patišpanju odseći sva 4 kraja i krajeve dodati u ohlađeni šerbet. Dodati i rum, vanilin šećer, marmeladu i slatko. Mikserom mutiti puter, dodati sadržaj iz šerpe i ponovo mutiti mikserom. Filovati patišpanj i uviti rolat. Premazati preostalim filom i seći na parčad.

4.Mikserom mutiti mleko i prašak za šlag. Šlagom puniti špric i ukrasiti kolač.

izvor: smazime.com

foto: verdadedesabor.blogspot.ru

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši