Slatkiši
18.12.2015.

Božićni keksići sa đumbirom i cimetom

Sastojci:

pola šolje nerafinisanog šećera
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica cejlonskog cimeta
½-1 kašičice sode bikarbone
pola šolje melase
½ šolje sojinog mleka
2 i po šoljice integralnog brašna
malo soli

Priprema:

Pomešajte šećer, đumbir, cimet, sodu i so. Dodajte melasu i sojino mleko i dobro izmešajte. Na kraju, stalno mešajući mikserom, dodajte brašno.

Testo razvaljajte po pobrašnjenoj površini. Poželjno je da bude što tanje da kolačići budu hrskaviji.

Oblikujte kolačiće i stavite ih u pobrašnjeni i podmazani lim te pecite na 175 stepeni oko 20 minuta.

Pustite ih da odstoje pet minuta, a zatim ih prebacite u činiju.

izvor: alternativazavas.com

foto: Sensa

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""