Slatkiši
11.12.2015.

Tetka Dicin kolač sa makom

Potrebno je: 

• 2 jaja 
• 1,5 čaša od jogurta šećer 
• 1,5 čaša od jogurta mleka 
• 50g maka 
• 2,5 čaše od jogurta brašna
• 1 kesica praška za pecivo 
• 1/2 čaše od jogurta ulja
• 100 gr čokolade za kuvanje
• 4 kašike mleka
• 125g margarina
• 3 kasike šećer

Priprema

Umutiti 2 jaja sa 1,5 čašom šećere. Dodati mleko, ulje i mak, a zatim i brašno pomešano sa kesicom praška za pecivo. Sve sjediniti dobro i sipati u podmazan pleh. Peći na 200 C oko 30 minuta. Preliti glazuru od čokolade.

foto: coolinarika.com

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""