Slatkiši
13.11.2015.

Rolat sa bananama

Rolat sa bananom je kombinacija biskvita sa orasima, vanila krema sa orasima i mrvicama čokolade, srednjim delom sa bananom i okolo sa slatkom pavlakom i krupnim rendanim komadima čokolade.

Sastojci za biskvit:

6 jaja, 6 kašika šećera, 6 punih kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 prašak za pecivo

Krem:

600 ml mleka, 2 pudinga od vanile ( ili 100 gr gustina ko nije za puding ), 1 kašika ekstrakta od vanile, 2 vanilin šećera, 4 kašike šećera
70 gr margarina, 250 ml slatke pavlake, 80 gr šećera u prahu, 3 kašike kisele pavlake, 3 banane, mlevenih oraha i čokoladnih mrvica po želji

Priprema:

Uključite renu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca pa dodati šećer i nastaviti mutiti. Dodati zatim žumanca i opet umutiti.

Zatim dodati orahe, brašno i prašak za pecivo, sve sjediniti varjačom ili lopaticom i istresti u veliki pleh od rerne koji smo obložili papirom za pečenje. Staviti da se peče pa smanjiti na 180 stepeni. Peći izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne. Treba blago da porumeni.

Kod rolata je veoma bitno da kada pečete patišpanj ne presušite ga previše. Pečen biskvit uviti sve zajedno sa papirom i ostaviti da se hladi. Biskvit je mekan i nije potrebna mokra krpa da bi de uvio. Ako neće da vam se tako uvije onda zavijte u krpu, to je znak da je nešto suvlji.

Dok se hladi kora umutiti puding ili gustin sa šećerom, vanilin šećerom, ekstraktom od vanile i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, dodati margarin i mešati dok se potpuno ne sjedine. Prvo će izgledati kao masno ali još mutite lepo će se spojiti. Ostaviti da se ohladi.

Ulupati slatku pavlaku, pa dodati šećer u prahu i kiselu pavlaku i  opet umutiti. Dodati ohladjenom pudingu pola slatke pavlake pa umutiti, pa ostatak. Na kraju doadti orahe i mrvice čokolade i promešati. Odviti koru, naneti fil, staviti po dužini banane koji smo odsekli vrhove i uviti.

Staviti na poslužavnik i dekorisati po želji. Ohladiti nekoliko sati u frižideru pa poslužiti.

Prijatno.

izvor/foto: domacirecepti.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""