Slatkiši
06.11.2015.

Štrudla od jabuka


Potrebno je: 

Pakovanje gotovog lisnatog testa, 700 g jabuka, 80 g suvog grožđa, 50 g oraha, 10 g šećera, sok od pola limuna, 1 vanilin šećer, kašičica cimeta, malo ruma, 1 žumance, šećer u prahu

Priprema

Jabuke oljuštite, očistite od semenki, narendajte i prelijte sokom od limuna i rumom. Belance čvrsto umutite, dodajte šećer i vanilin šećer, cimet, suvo grožđe i seckane orahe, pa sve pomešajte s narendanim jabukama. Lisnato testo rastanjite u pravougaonik. Na sredinu kore stavite fil od jabuka i spojite krajeve testa. Viljuškom izbockajte testo na nekoliko mesta, premažite ga žumancem i stavite u pleh koji ste navlažili hladnom vodom. Štrudlu pecite na temperaturi od 225 stepeni oko pola sata. Kad bude pečena, obilno je pospite šećerom u prahu.

izvor: zena.blic.rs

foto: savjetnica.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""