Slatkiši
30.10.2015.

Princes krofne sa čokoladnim filom

Potrebno je:

Kuvano testo:
250 ml mleka (1/4 l)
25 g mekog margarina ili maslaca
125 g pšeničnog brašna
3 jaja
na vrh noža prašak za pecivo

Fil:
300 ml mleka hladnog
1 kesica fil za torte (čokolada)

Posipanje:
1 kašika šećer u prahu
1 kašičica kakao prah (neslađeni)
Priprema

Priprema:

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite je brašnom ili je obložite papirom za pečenje.

Kuvano testo:

Stavite mleko i margarin ili maslac u šerpu da se kuvaju. Prosejte brašno, dodajte odjednom u vrelo mleko, dobro promešajte i „kuvajte" testo oko 1 minut. Vrelo testo odmah stavite u činiju za mućenje. Postepeno dodajte jaja i dobro sjedinite mikserom (nastavci za mešenje), muteći najvećom brzinom. Količina jaja zavisi od testa, mora da dobije visoki sjaj i da se u dugim trakama odvaja od kašike.

Kada se testo ohladi, umešajte prašak za pecivo. Pomoću 2 kašike ili šprica položite 16 hrpica testa na tepsiju. Stavite Princes krofne da se peku. Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 20 min.

Imajte u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta pečenja ne treba otvarati rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Nakon pečenja Princes krofne odvojite od tepsije. Sa svake odsecite poklopac. Ostavite princes krofne da se ohlade.

Fil:

Pripremite fil prema uputstvu sa kesice. Sipajte ga u špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Napunite princes krofne filom i preklopite prethodno odsečenim poklopcem. Pospite ih šećerom u prahu, koji ste prethodno pomešali sa kakao prahom.

izvor/foto: oetker.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši