Slatkiši
29.10.2015.

Recept za jesenju pitu

Sastojci: 
• 1,5 kg Izrendanih jabuka 
• 0,5 kg tankih kora za pitu 
•15 kasika šećera 
• 1 dl ulja
• 2 kesice cimeta
• 2 kesice  vanilin šećera
• rum po ukusu
• slatko od dunja po ukusu

Uputstvo za pripremu:

Oljuštite i izrendajte jabuke. Dobro ih rukom iscedite, da ne budu previše vlažne. Koru poprskajte sa dve kašičice ulja. Stavite drugu koru i na isti način je poprskajte uljem i preko nje stavite jabuke. Pospite ih sa 2-3 kašike šećera, malo cimeta kašičicom ulja i malo vanilinog šećera . Uključite rernu na 200 stepeni. Napravite još četiri savijače-rolata, na isti način.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, stavite pripremljene rolate i prelijte ih sa jednom kašičicom ulja. Pecite oko 20 minuta dok ne porumene. Za to vreme pripremite rum i slatko od dunje. Prelijte ispečenu pitu rumom i ostavite da se ohladi i upije svu tečnost.

Isecite na parčad i stavite preko jednu kašiku slatkog. 

izvor: zena.blic.rs

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""