Slatkiši
17.08.2015.

Ledeni tart

Potrebno je:

ZA KORU: 350 g mlevenog keksa, 120 g maslaca, 100 g rastopljene čokolade, oko 50 ml gaziranog soka od pomorandže;

ZA FIL: 500 g neslanog krem sira, 300 g neslanog sremskog sira, 200 g šećera, 6 jaja, 300 ml slatke pavlake;

ZA DEKORACIJU: 50 g rastopljene čokolade, malo prženih oraha

Priprema

Od mlevenog keksa, rastopljenog maslaca i čokolade umesite smesu i njome obložite podmazani pleh za tart. Ukoliko je smesa presuva, omekšajte je sokom od pomorandže. Jaja i šećer kuvajte na pari da dobijete krem, pa stavite da se ohladi. Umutite krem i sremski sir, zatim sipajte pavlaku i prohlađeni krem. Sve dobro umutite u finu kremastu smesu. Fil sipajte na podlogu od keksa i ostavite da stoji nekoliko sati u zamrzivaču. Pre služenja pospite krupno seckanim prženim orasima i prohlađenom rastopljenom čokoladom.

foto: mogujatosama.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""