Slatkiši
10.08.2015.

Štanglice sa kokosom i limunom

Potrebno je:

1 šolja iseckanih badema ili badema u listićima
1 ½ šolja urmi ili grožđica
1 šolja nezaslađenog kokosovog brašna
malo korice limuna
2 kašike limunovog soka

Priprema

Sve namirnice savite u blender i izmiksajte dok ne dobijete željenu teksturu s tim da ste urme ili grožđice pet minuta namakali u vodi pre nego ste ih stavili u mikser. Na dno tepsije gde će se smesa stajati pospite malo sitno mlevenih badema, preko stavite smesu i dobro utisnite kašikom ili rukom. Ostavite da se hladi par sati, izrežite na pločice, zapakujte i to je to. Ovako pripremljene pločice mogu se čuvati na sobnoj temperaturi i do mesec dana.

Napomena: Ako ne volite limun zamenite ga nekim drugim citrusnim voćem, a urme ili grožđice zamenite suvim kajsijama, brusnicama ili napravite miks. Možete ih povezati ili preliti tamnom čokoladom ili medom, dodati razno semenje, orase, lešnike ili zobene pahuljice… 

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""