Slatkiši
29.05.2015.

Panakota sa sosom od maline

Potrebno je:

-300ml slatke pavlake
-25g šećera
-1 kašičica želatina u prahu
-par kapi ekstrakta vanile
-puter za premazivanje

Za sos od maline
150g šećera
150g malina (sveže ili smrznute)

Priprema
Napravite sos kuvajući sve sastojke u 150 ml vode oko 5 minuta na jakoj vatri. Premažite 4 modle puterom. Stavite slatku pavlaku, šećer i vanilu na tihu vatru. Mešajte dok se šećer ne istopi i pavlaka ne provri. U staklenoj posudi pomešajte želatin i malo hladne vode. Zagrevajte na pari sve dok se želatin ne rastopi i postane lepljiv i rastegljiv. Uzmite jednu kašičicu pripremljenog krema, dodajte u želatin i izmešajte.

Dodajte ostatak smese od pavlake i dobro sjedinite. Sipajte smesu u pripremljene modle i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, prekrije modle folijom i stavite u frižider na najmanje 3 sata.

Stavite dno kalupa u toplu vodu na nekoliko sekundi. Potopite oštar nož u ključalu vodu. Pređite sečivom noža oko ivica panakote u kalupu da je olabavite, pa izvrnite na tanjire. Poslužite uz sos od malina. 

foto: hranazadusu.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""