Slatkiši
24.05.2015.

Cucin domaći sladoled

Potrebno je:

1 l mleka, 300 g šećera, 2 jajeta, 3 žumanceta, štapić vanile

Za salamuru

1 kg mlevenog leda, 300 g soli, malo vode

Priprema

U posudi prokuvajte mleko sa štapićem vanile, a u drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa ih umutite mikserom. Preko umućenih jaja lagano sipajte prokuvano mleko neprestano muteći. Smesu procedite i stavite je na dva-tri sata u frižider. Potom posudu izvadite i stavite je u pripremljenu ledenu salamuru, pa sladoled mešajte oko pola sata. Sipajte ga u posude i stavite u zamrzivač.

foto: coolinarica.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši