Slatkiši
25.06.2013.

Čizkejk

ZA KORU 300 g mlevenog keksa(Plazma), 125 g otopljenog maslaca, sok  od limuna, sok od pomorandže
ZA FIL 400 ml očišćenih trešanja, 150 g šećera, 2 kašike gustina, 80 ml vode, 500 ml slatke pavlake, 150 g šećera u prahu, 500 g neslanog krem sira, 2 kašike prženih listića badema, nana
Priprema
Mlevenu plazmu natopite sokom od limuna i pomorandže, pa izmešajte s rastopljenim maslacem dok se dobro ne sjedini. Smesu preručite u okrugli kalup i rukama rasporedite u tanju koru. Ostavite u frižideru da se stegne. Trešnje bez koštica pospite šećerom i prokuvajte s vodom. Kad provri, dodajte gustin razmućen s malo vode i mešajte dok se ne zgusne. Voće ostavite da se prohladi i zatim ga rasporedite po kori od keksa. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa sjedinite sa krem sirom. Smesom premažite višnje na kori. Odozgo rasporedite prokuvane trešnje, pospite listićima badema i ukrasite listićima nane, pa stavite u frižider da se stegne do služenja.

Slike preuzete sa sajta strawberrysue.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši