Slatkiši
21.03.2015.

Grilijaš moje bake


Potrebno je:

200 g šećera, 6 žumanaca, 160 g šećera, 160 g maslaca, 160 g seckanih oraha;

ZA PRELIV: 100 g mlečne čokolade, 30 g maslaca

Priprema

Stavite šećer da se karamelizuje na tihoj vatri pazeći da ne izgori. Izručite ga na podmazan tanjir i, kad se ohladi, stavite u najlon kesu i tučkom dobro usitnite. Žumanca kuvajte na pari sa šećerom i maslacem dok se ne zgusnu. Sklonite s vatre i dodajte seckane orahe i usitnjen grilijaš. Smesu izlijte u trouglasti pleh obložen folijom i stavite na hladno.

Kad se smesa dobro stegne, secite je na trouglove i ređajte ih na pleh. Svaki trougao prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po želji.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""