Slatkiši
29.01.2015.

Jafanindžoni

Potrebno je:

2 jajeta, 100 g brašna, 30 g skrobnog brašna, 100 g šećera u prahu, 100 g maslaca ili margarina, pola kašičice praška za pecivo, sok i strugana kora od jedne pomorandže, 12 papirnih korpica za pečenje;

Za glazuru: 100 g čokolade za kuvanje, 2 kašika ulja

Priprema

Sjedinite brašno, skrobno brašno, prašak za pecivo i šećer. Umutite jaja, otopljeni margarin, sok i narendanu koru pomorandže, zatim dodajte mešavinu suvih sastojaka i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Poređajte korpice u pleh za mafine, smesom napunite do dve trećine korpica i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Čokoladu rastopite s malo ulja, pa pečene mafine gornjim delom umočite u čokoladu i dekorišite po želji.

foto. natanjiru.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""