Slatkiši
27.01.2015.

Domaće mint čokoladice

Sastojci (za 12 čokoladica):

Za smesu:

1 šolja bademovog brašna
2 kašike kokosovog ulja
prstohvat morske soli ili himalajske ružičaste soli
1/4 šolje soka od agave ili nekog drugog tečnog zaslađivača (med je pogodan ako niste vegan) ili 3 kapi tečne stevije pomešane sa 3-4 kašike sojinog ili bademovog mleka
1/2 kašike prirodnog ekstrakta nane

Za čokoladni preliv:

2 kašike kokosovog ulja
2 kašike kakao praha
2 kašike sirupa od agave (ili med ili javorov sirup ili kap stevije)
Priprema:

Prvo otopite kokosovo ulje za oba dela kolača tako da bude bude toplo ali ne i prevruće.

U posudi pomešajte bademovo brašno i polovinu kokosovog ulja, so, zaslađivač i ekstrakt nane. Formirajte čokoladice od mešavine, a ako vam je suviše mekana, stavite je na 10 ili 15 minuta u frižider da malo očvrsne.

U posudu srednje veličine, pomešajte bademovo brašno, 1/2 kašike kokosovog ulja, so, zaslađivač i pepermint ekstrakta. Formirajte čokoladice od mešavine, a ako vam je suviše mekana, stavite je na 10 ili 15 minuta u frižider da malo očvrsne.

U međuvremenu, u drugoj manjoj posudi, pomešajte sve sastojke za preliv pa ga poprskajte po kolačićima. Možda će biti potrebno da radite u dva sloja, kako biste ih potpuno prekrili a u međuvremenu ih držite u frižideru.

Kad budu gotove, držite ih u frižideru do serviranja, a u hermetički zatvorenoj posudi mogu da stoje do nedelju dana.

Izvor/foto: lovesensa.rs, dnevno.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""