Slatkiši
09.01.2015.

Torta od rogača

Potrebno je:

Za koru: 10 jaja, 150 g šećera, 1 ravna kašičica praška za pecivo, 150 g mlevenog rogača, 1 kašičica cimeta i 2 kašike brašna
Za fil: 3 žumanca, 6 kašika šećera, 3 kašika mleka,  2 štangle veće čokolade, 200 g putera
 

Priprema

Umutite jaja, šećer, prašak za pecivo, mleveni rogač, cimet i brašno pa ispecite koru. Koru zatim presecite na tri duguljasta dela. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte tri kašike mleka i 2 štangle čokolade, pa kuvajte dok se fil ne zgusne. U ohlađeni fil dodajte posebno umućen puter.

Korice obilno kvasite retkim šerbetom i rumom, pa svaku premažite filom.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""