Slatkiši
17.12.2014.

Komisbrot

Potrebno je:

6 jaja, 12 kašika šećera, 4 kašike ulja, 1 limun, 18 kašika brašna, 50 g suvog grožđa, 50 g čokolade, kora od 1 pomorandže, 50 g lešnika, margarin

Priprema

Penasto umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca, ulje, sok od limuna i brašno. Mutite mikserom najmanjom brzinom, pa dodajte koru od pomorandže iseckanu na sitne kockice, lešnik, iseckanu čokoladu i suvo grožđe. Izmešajte sve varjačom, pa smesu sipajte u kalup za pečenje podmazan margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Ohlađen komisbrot isecite na kriške.

foto: dolcefooda.blogspot.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""