Slatkiši
02.12.2014.

Novogodišnji švarcvald

Potrebno je:

ZA KORE 9 jaja, 9 kašika šećera, 6 kašika kakaoa, 3 kašike brašna ZA FIL 600 g krem sira, 300 g krem šlaga, 3 dl kisele vode, 200 g šećera u prahu, 600 g višanja

Priprema

Za koru umutite u čvrst sneg tri belanceta sa tri kašike šećera i dodajte dve kašike kakaoa i kašiku brašna, pa lagano promešajte. Pecite u okruglom plehu koji ste obložili pek-papirom prečnika 26 cm na temperaturi od 200 stepeni oko 10 minuta. Postupak ponovite za još dve kore.

Za fil umutite krem šlag s hladnom kiselom vodom i šećerom u prahu, te dodajte krem sir i lagano promešajte. Višnje ocedite. Premažite koru filom, pospite višnjama, preklopite drugom korom, pa opet nafilujte i stavite višnje. Ostatkom fila premažite poslednju koru i ukrasite po želji rendanom čokoladom i višnjama.

foto: ban.ba
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši