Slatkiši
28.11.2014.

Domaće krem bananice

Potrebno je za 24 bananice:

800 g šećera, 200 ml vode, 3 želatina, 2 ekstrakta od banane, 100 g čokolade, malo ulja

Priprema

Šećer i vodu kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne istopi. Kada provri, mutite smesu mikserom 10 minuta i ostavite da se ohladi, pa ponovo izmutite mikserom 15 minuta.

Rastvorite želatin u 100 ml vode i ostavite da nabubri, pa ga istopite na laganoj vatri. Sipajte želatin i ekstrakt od banane u prethodno pripremljenu smesu. Izlijte u četvrtasti pleh obložen pek-papirom i, kada se ohladi, prelijte rastopljenom čokoladom s malo ulja.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""