Slatkiši
26.11.2014.

Lolipop poslastica za klince i klinceze

 

Ovo je izvrsna poslastica za decu koje možete poslužiti na rođendanima ili zabavama jer je na štapiću ukusan kolač od keksa i čokolade, ukrašen raznim perlicama, koje su vrlo atraktivne i primamljive za vaše klince i klinceze.

Potrebno je za 16 lizalica:

200 g keksa tipa ptiber
75 g maslaca
50 g tamne čokolade
2 kašike marmelade (ukus po želji)
16 štapića za ražnjiće (debljih)

Za glazuru

150 g bele čokolade
3 kašike ulja
razne perlice za dekoraciju

Priprema

Keks smrvite, ali tako da vam ostane i malo krupnijih komadića. Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu stalno mešajući. Dodajte u to smrvljeni keks i dobro izmešajte rukama. Ubacite marmeladu pa sve sjedinite. Ostavite u frižideru preko noći. Kad se smesa za kolačiće dobro ohladi i stegne, napravite 16 kuglica u koje pažljivo zabodite štapiće i oblikujte dlanom u kuglu. Opet vratite u frižider dok pripremite glazuru.

Na laganoj vatri rastopite belu čokoladu i ulje stalno mešajući. Umesto bele čokolade, možete koristiti i tamnu po želji. Kad se čokolada rastopila, ostavite je malo da se ohladi i počne gusnuti, ali ne previše. Izvadite iz frižidera štapiće i brzo ih umočite u čokoladu sa svih strana, otresite višak i zabodite u komad stiropora da se glazura stegne. Taman kad završite poslednji štapić, onaj prvi će biti spreman za umakanje u perlice. Pažljivo pospite perlice po kolačiću i ponovo ga vratite u stiropor da se potpuno glazura stisne. Ostavite u frižideru do služenja.

foto: srbodroid.com, galleryana.blogfa.com, dek-d.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši