Potrebno je:
ZA TESTO 130 ml vode, 40 g maslaca ili margarina, prstohvat soli, 90 g oštrog brašna, 2 jajeta, 2 kašike kakaoa ZA FIL 250 ml mleka, 1 puding od čokolade, 50 g šećera, 20–30 g margarina, kesica šlaga
ZA PRELIV 100 g crne čokolade, 20 g maslaca, 50 ml mleka
Priprema
Posoljenu vodu prokuvajte, pa u nju dodajte maslac da se rastopi. Smanjite vatru, brašno pomešajte s kakaom, pa ga postepeno dodajte konstantno mešajući. Kad smesa počne da se odvaja od posude, sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Zatim umešajte jaja, pa kašičicom formirajte male loptice i ređajte ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Stavite pleh u rernu i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta. Izvadite pleh iz rerne i pustite da se profiterole skroz ohlade.
Za to vreme skuvajte puding u mleku, pa, kad se zgusne i prohladi, u njega umešajte margarin i pripremljeni šlag. Profiterole punite filom uz pomoć šprica ili ih presecite napola i nafilujte. Zatim ih prelijte crnom čokoladom rastopljenom sa malo mleka i maslaca.
foto: mondo.rs, slovenskenovice.si