Slatkiši
29.09.2014.

Kako se prave šnenokle?

U jedan sud odvojite belanca od 5 jaja, a u drugi žumanca. Skuvajte litar mleka i odvojite 1 času mleka za kasnije. Umutite čvrst šne od belanaca. U glavnicu ključalog mleka sipajte 4 kašike šećera, malo promešajte. U to ćete spuštati kašiku po kašiku umućenog snega od belanaca. Smanjite temperaturu na štednjaku. Ne treba da mešate. Cilj je da šne kugle plivaju i narastu u vrelom mleku.

Dovoljno je 5-10 minuta. U duboku posudu izdrobite keks, pa iz mleka izvadite i ređajte šne kugle preko njega. Žumanca u drugoj posudi pomešajte sa ostatkom šećera, dodajte 5 kašika brašna, dobro promešajte i postepeno razmutite dolivajući mleko iz čaše koju ste ranije odvojili.

Smesu od žumanaca sipajte u mleko koje ste prethodno koristili za belanca i na laganoj vatri kuvajte uz mešanje 10 minuta. Fil od žumanaca prelijte preko šne kugli i napravili ste vašu poslasticu. Ostavite da se ohladi, servirajte i služite se.

foto; blog.vecernji.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""