Potrebno je:
ZA KORU:
300 g mlevenog čokoladnog keksa, 175 g otopljenog maslaca, 150 ml soka od narandže, 3 supene kašike kakaoa
ZA FIL: 200 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu, 500 g neslanog krem sira, 100 g otopljene čokolade za kuvanje, 3 supene kašike instant kafe, 1 kesica želatina, 50 ml vode
Priprema
Za koru pomešajte keks s rastopljenim maslacem, kakaom i sokom, pa tom smesom obložite dno kalupa prečnika 26 cm. Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i umešajte istopljenu čokoladu. Kafu pomešajte sa 50 ml vode, dodajte želatin i ugrejte dok se želatin ne rastopi. Rastopljeni želatin zatim dodajte u fil i promešajte. Fil rasporedite po kori i ostavite kolač u frižideru da se hladi najmanje dva sata, pa isecite i poslužite.
foto: pressonline.com