Slatkiši
15.08.2014.

Čokoladni čiz kejk

Potrebno je:

ZA KORU:

300 g mlevenog čokoladnog keksa, 175 g otopljenog maslaca, 150 ml soka od narandže, 3 supene kašike kakaoa

ZA FIL: 200 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu, 500 g neslanog krem sira, 100 g otopljene čokolade za kuvanje, 3 supene kašike instant kafe, 1 kesica želatina, 50 ml vode

Priprema

Za koru pomešajte keks s rastopljenim maslacem, kakaom i sokom, pa tom smesom obložite dno kalupa prečnika 26 cm. Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i umešajte istopljenu čokoladu. Kafu pomešajte sa 50 ml vode, dodajte želatin i ugrejte dok se želatin ne rastopi. Rastopljeni želatin zatim dodajte u fil i promešajte. Fil rasporedite po kori i ostavite kolač u frižideru da se hladi najmanje dva sata, pa isecite i poslužite.

foto: pressonline.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""