Potrebno je:
4 kašike mirisnih ružinih latica, kašičica ružine vodice, 100 ml mleka, 12 semenki kardamoma, 20 g grožđanog šećera, kašičica gustina, 2 kašike džema od malina, 2 kašike soka od cvekle, belance, prstohvat soli, 180 ml slatke pavlake i kašika seckanih pistaća.
Priprema
U posudi zagrejte mleko, kardamom, šećer, gustin i ružine latice, uz stalno mešanje. Čim prokuva sklonite s ringle, ostavite sa strane 10 minuta, umešajte džem od malina i sok od cvekle, procedite kroz sito i ohladite. U ohlađeno mleko umešajte seckane pistaće i ružinu vodicu, a zatim čvrst sneg od belanceta i umućenu slatku pavlaku. Sipajte u plastični kalup i ostavite u zamrzivaču najmanje tri sata. Sladoled ukrasite ružinim laticama i seckanim pistaćima.
foto: furaj.ba