Potrebno je:
ZA TESTO: 2,5 šolje brašna, 1,5 šolja šećera, 1,5 šolja mleka, 3 kašike ulja, 1 kašičica sode, 1 kašičica praška za pecivo, 5 kašika džema od kajsija, 1 velika kašika začina za medenjake (možete ih kupiti u prodavnicama zdrave hrane)
ZA GLAZURU: 3 kašike vode, 3 kašike šećera, 100 g čokolade za kuvanje, 50 g maslaca
Priprema
Izmešajte sve navedene sastojke. Polovinu smese istreste u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Zapecite prvi deo desetak minuta, pa ga premažite džemom od kajsija, prelijte ga sa ostatkom smese i pecite još 20 minuta.
Gotov kolač prelijte glazurom od čokolade koju ćete tako što ćete u šerpicu staviti vodu, čokoladu za kuvanje, šećer i maslac, pa sve istopiti na pari uz neprestano mešanje da dobijete ujednačenu masu.
foto: moj-restoran.info