Slatkiši
12.07.2014.

Čizkejk od kajsija


Potrebno je:

ZA KORU 85 g mlevenog keksa, kašika šećera, 50 g rastopljenog maslaca

ZA KREM 6 jaja, 2 žumanceta, 170 g šećera, 600 g krem sira, 2 kesice vanilin šećera, 100 ml pavlake, 2 kašike limunovog soka, 2 kašičice rendane limunove kore

ZA PRELIV 500 g očišćenih kajsija, 100 g šećera

Priprema

Pomešajte keks, šećer i rastopljeni maslac, smesu rasporedite u kalup za tortu i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Jaja, žumanca i šećer mutite dok se smesa ne zgusne. Zatim u to umešajte sir, vanilin šećer, pavlaku, limunov sok i rendanu limunovu koru. Smesu izlijte u kalup i pecite još 30 minuta na 220 stepeni. Ostavite da se ohladi. Očišćene i oljuštene kajsije isecite na komade i sa šećerom kuvajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete gust preliv. Ohladite ga i premažite kolač.

foto: stvarukusa.rs
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši