Potrebno je:
100 ml mlake vode, 200 ml mleka, 100 g margarina, 2 jajeta, 600 g brašna, kesica vanilin šećera, 4 kašike šećera, 10 g suvog kvasca, kesica cimeta u prahu
Priprema
Kašiku šećera i kvasac rastopite u mleku. Umutite jedno jaje, dodajte rastopljen margarin, vodu i kesicu vanilin šećera. Smesu sjedinite s rastopljenim kvascem i dobro izmešajte. Zamesite testo i ostavite ga da nadođe. Odlomite mali komad testa, a ostatak podelite na četiri dela.
Razvucite četiri kore, pa tri premažite s malo otopljenog margarina, pospite kašikom šećera i malo cimeta. Ređajte jednu preko druge, a prazna neka bude poslednja. Stavite sve u tepsiju, pa podelite na osam jednakih delova i svaki deo zasecite kroz sredinu. Vrh jednog dela povucite ka sebi, provucite ga kroz zarezani deo i vratite u početni položaj. Komad testa koji ste prvo odvojili stavite u sredinu. Pecite na 200 stepeni 20 minuta. Kad je pečeno, premažite margarinom i pospite šećerom u prahu.
foto: ninakuhinja.com