Kako na svakom koraku nailazimo na sitne, krupne, crvene jagode, evo jednog slatkog recepta od decjeg sajta:
Sastojci
2 jajeta
na vrh noža soli
2 kasičice šećera
230 g brašna
220 g mleka
260 g gazirane kisele vode
10 g ulja
Za fil
oko 800 g jagoda
oko 140 g šećera
Priprema
Zamesiti smesu za palačinke od gore navedenih sastojaka ili po svom omiljenom receptu. Dok to malo odstoji, operite i iseckajte jagode na komadice od oko 1-1,5 cm. Ove palačinke je važno filovati dok su tople da bi se šećer lepo otopio, zato je bitno da vam je sve pri ruci (sećer/jagode), da ih filujete čim ih skinete sa vatre. Pecite palačinke na jačoj vatri na dobro ugrejanom, sa par kapljica ulja namašćenom tiganju. Čim je jedna gotova, stavite drugu da se peče, a prvu odmah filujte. Poređajte jagode (jednu šaku) uz ivicu palačinke. Pospite sa jednom i po kašičicom šećera i urolajte. I tako dokle god imate testa i fila.
Slike preuzete sa sajta www.wallsforpc.com