Slaniši
28.11.2015.

Namaz od maslina

Aromatičnom pastom od crnih maslina premažite hleb, kanapee, krekere ili bruschette, umešajte je u preliv za testeninu ili marinadu za meso, a odlično će se stopiti i s ukusom pečenih krompira i pečene bile ribe.

Sastojci:

30 g kapara
150 g crne masline 
10-30 g fileta inćuna u biljnom ulju
1 žlica limunova soka
1 žlica vinjaka
3 češnja belog luka
60 ml maslinovog ulja

Priprema

Kapare i masline isperite pod mlazom hladne vode i ocedite.

Maslinama izvadite koštice i stavite ih u električnu seckalicu. Dodajte kapare, filete inćuna, limunov sok, vinjak, beli luk pa sve zajedno usitnite do kašaste strukture.

Stavite u porculansku ili staklenu činiju i uz stalno mešanje postepeno dodajte maslinovo ulje.

Posluživanje
Namaz od maslina poslužite sa tostom i maslacem.

Savjet
Namaz od maslina (tapenada) možete držati u fružideru 5-6 dana i upotrebiti kao dodatak uz pečenu belu ribu i umake za testeninu.

izvor/foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši
string(0) ""
string(0) ""