Slaniši
14.07.2013.

Nas predlog za nedeljni rucak - pita gužvara

Potrebno je za 4 osobe
600        debljih kora, 0,5 kg kravljeg sira, 200 ml kisele vode, 5 jaja, 100 ml ulja, 1 kesica praška za pecivo, 1 čaša kisele pavlake, kašičica soli
Priprema
Umutite jaja i pomešajte ih sa izgnječenim sirom. Dodajte kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, malo soli (zavisi koliko je sir slan) i pavlaku. U podmazan pleh stavite jednu i po koru da prekrije dno i malo viri sa svih strana. Ostavite jednu celu koru sa strane za prekrivanje pite. Ostale kore podeliti na pola i svaku polovinu umačite u fil, zgužvajte i ređajte u šerpu da prekriju celo dno. Ponavljajte ovaj postupak sve dok ne utrošite kore i fil. Ukoliko vam ostane malo fila prelijte ga preko zgužvanih kora. Savite kore koje vire iz pleha prema unutra i onom korom koju ste ostavili sa strane prekriti celu pitu tako što je zavučete malo sa svih strana. Poprskati uljem i kiselom vodom i pecite oko 40 minuta na temperaturi 200 stepeni.

 

Slika preuzeta sa sajta coolinarka.com

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši