Slaniši
26.05.2015.

Kifle od ''ludog'' testa

Potrebno je: 

- mleko 4 dl
- svez kvasac 1 kockica
- secer 4 kasike
- so 2 kasicice
- jaja 3
- ulje 150 ml
- kiselo mleko 2 case
- brasno 1300 g
- pekmez od sljiva po potrebi

Uputstvo za pripremu:

Sjediniti mlako mleko, 1 kasiku secera i kvasac i ostaviti da nadodje. Posebno pomesati 2 jaja, so, 3 kasike secera, kiselo mleko i ulje, dodati nadosao kvasac i uz postepeno dodavanje brasna mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od zidova posude. Ostaviti testo da odmori na toplom 45 minuta. Ako cete testo cuvati u frizideru, onda nije potrebno da naraste nego ga odmah stavite u frizider.

Naraslo testo premesiti i podeliti na 7 obgi. Ostaviti ih da miruju 10 minuta. Svaku obgu razvuci u krug velicine tanjira i iseci na 6 jednakih delova. Na svaki deo staviti po malo pekmeza. Uvijati kiflice i redjati ih u podmazan pleh. Kiflice premazati jajem umucenim sa 1 kasikom ulja, pa peci u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Napomena:
Ovo testo mozete da drzite u frizideru 7 dana i po potrebi pravite od njega slane i slatke kifle, slane filovane rolnice, ustipke, zemicke, podlogu za picu... Ja sam od pola ove mere pravila kifle s pekmezom.

izvor/foto: zena.blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši