Slaniši
10.04.2015.

Vaskršnji zečić

Potrebno je:

500 g brašna, 1 sveži kvasac, 250 ml mleka, 100 g rastvorenog maslaca, 1 jaje, 2 kašike šećera, malo soli, špagete za brkove, susam, 2 grožđice, 1 žumance

Priprema

Razmrviti kvasac i otopiti sa kašikom šećera u malo mleka. Ostaviti na toplom da se diže. U brašno staviti jaje, šećer, maslac, mleko i dignuti kvasa. Dobro ga izraditi i staviti da se diže 15 tak minuta. Dignuto testo razdeliti na delove za stomak, glavu, ruke, noge, uši i nosić. Ako radite manjeg zeku imate dovoljno smese za dve.

Vodite računa da se prilikom pečenja zec napuhne i gotovo udvostruči pa ga zato stavite na veći pleh. Oblikujte ga po želji i spojite delove razmućenim žumancetom. Za brkove upotrebite sveže špagete, a za oči suvo grožđe. Po želji ga pospite semenkama susama. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 ° C oko 20-25 min dok ne dobije rumenu boju.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši