Slaniši
03.07.2014.

Napravite pikantni kiš loren

POTREBNO JE

300 g brašna, 350 ml, 200 g praške šunke, 150 gr slanine, 250 gr tvrdog sira, 6 jaja, 150 g margarina za peciva, prstohvat soli

PRIPREMA

Zamesite glatko testo od brašna, prstohvata soli, margarina i dva jajeta. Ostavite zatim testo da se otprilike pola sata „odmara“. U međuvremeno, dok se testo „odmara“ sitno naseckajte prašku šunku i slaninu. Kada testo odstoji tih pola sata, rastanjite ga po dnu posude za pečenje (pravougaoni pleh 35 X 20 cm ili okrugli pleh prečnika 30 cm) u početku dlanovima ruku a zatim pomoću kašike, pritiskajući da bude što tanje. Pleh ne treba prethodno podmazivati pošto je testo masno.

Preko rastanjenog testa, koje bi trebalo da bude otprilike tri–četiri cm debljine, narendajte ravnomerno tvrdi sir. Preko sira pospite sitno naseckanu šunka, a zatim i slaninu. Preko svega prelijte preostala četiri jajeta umućena sa mlekom. Pecite u rerni, na 180 stepeni. Pečenje traje otprilike pola sata, ili nešto duže.

foto: supermarket.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Jul
2017
Slaniši
12.
Jul
2017
Slaniši
16.
Apr
2017
Slaniši