Porodični ručak
25.02.2014.

Lakše je kad neko drugi kuva

Novo istraživanje pokazuje da se 96% domaćica u zapadnim zemljama okreće unapred pripremljenim jelima kako bi nahranile svoje članove domaćinstva, dok samo 16% njih kaže da svakog dana priprema kuvani obrok „od nule“.
Takođe je ustanovljeno da više od jedne trećine porodica (36%) naručuje hranu bar jednom nedeljno.
Istraživanjem je takođe utvrđeno da samo nešto manje od polovine porodica održava tradiciju nedeljnog porodičnog ručka. Trend sve ređeg kuvanja sve više je prisutan i ljudi se češće oslanjaju na usluge keteringa. Samo 90 od 2.000 ispitanih mama izjavilo je da njihova porodica nikada ne jede „restoransku“ hranu kao što je, na primer, pica.
Glavne prepreke koje mame navode, kada je u pitanju priprema obroka za njihove porodice, jesu:
Vreme – skoro tri četvrtine žena (71%) izjavilo je da bira praktična jela umesto “kuvanja od nule”, jer se brže pripremaju, a više od polovine anketiranih (51%) izjavilo je da je razlog zbog čega ne kuva češće to što zahteva previše vremena.
Samopouzdanje – skoro četvrtina mama (24%) rekla je da više ne priprema jela, jer ne zna kako ili ima nedostatak samopouzdanja i ideja.
I u Srbiji interesovanje za ketering usluge iz godine u godinu raste. Gotova jela se najčešće naručuju za slave, rođendane, svadbe i druge svečanosti, ali sve se više traži i obrok za svaki dan. Sve brži tempo života "krade" mnogo vremena. Posebno zaposlenim ženama i majkama, koje posle višečasovnog rada moraju i da pripreme ručak za svoju porodicu. Svakodnevno raste broj ketering službi, i teško je odabrati onu pravu, koja će Vaše ukućane obradovati pravom domaćom pitom, slanim kiflicama.
Ako i dalje svakodnevno kuvanje želite sami da obavite, bar za veća i bitna porodična okupljanja, kao i proslave koje zahtevaju veliki angažan, možete prepustiti odabranim firmama koje svojim ukusima i mirisima privlače veliki broj korisnika.
Po neki kolač, torta iz njihove kuhinje zadovoljiće i najprobirljivije goste.

Nanina kućica  priprema, poslužuje i isporučuje hranu za sve Vaše događaje. Po Naninim receptima sa puno pažnje i ljubavi spremaju se najukusnije đakonije. Veliki izbor kvalitetnih domaćih torti, kolača, slaniša i salata. Samo za posetioce www.decjisajt.rs, popust od 10% na ponudu koju možete pogledati OVDE. 
Za sve informacije i konsultacije telefon 011/630-6300

 

slika:www.partyrentalnetwork.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak