Porodični ručak
17.02.2014.

Recept za ruski boršč

Potrebno je
glavica crnog luka, 1–2 šargarepe, četvrt glavice kupusa, 2 cvekle, 2 krompira, ulje, so, biber, pelat, suvi biljni začin
Priprema
Sitno iseckajte luk , a šargarepu, kupus, cveklu i krompir izrendajte. U šerpu stavite malo ulja i propržite luk, zatim dodajte šargarepu i još malo pržite, a onda stavite i usitnjeni pelat. Dobro promešajte, pa dodajte kupus i cveklu. Nalijte litar vode i pustite da provri, pa onda dodajte i izrendani krompir. Posolite i pobiberite, po želji dodajte suvi biljni začin. Kuvajte oko 40 minuta dok krompir ne omekša. Po potrebi dolijte još malo vode. Servirajte u tanjir i dekorišite povrćem po izboru ili dodajte kašiku pavlake.
Ovo je naš predlog za čorbu bez mesa, ali po želji, možete dodati i juneće meso.

slika:varime-doma.cz

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak