Oslić u sosu od paradajza
800 g fileta oslića, 400 g paradajz soka, 2 pečene crvene paprike, glavica crnog luka, čen belog luka, pola veze peršuna, 4 kašike maslinovog ulja, malo brašna, ulje za prženje, so, biber
Priprema
Isečene filete oslića operite, osušite, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju da porumene s obe strane. Pržene filete ređajte na papir da se ocede. Seckani crni i beli luk pržite u posebnom tiganju na vrelom maslinovom ulju. Kada se luk zacakli, dodajte paradajz sok i seckane oljuštene pečene paprike, posolite i pobiberite. Kuvajte petnaestak minuta na jakoj temperaturi uz stalno mešanje. Kad se sos zgusne, umešajte seckani peršun. Filete oslića poslužite sa sosom uz sezonsku salatu.
slika:www.steffensdinners.com