Porodični ručak
14.12.2013.

Musaka od karfiola

Musaka od karfiola

Potrebno je
400 g svinjskog mlevenog mesa, 1 glavica karfiola, 1 šolja pirinča, 1glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 jaje, 1 pavlaka, 1 dl ulja, 100 g kačkavalja, so, suvi biljni začin, biber
Priprema
Karfiol iskidajte na cvetiće, a šargarepu iseckajte na kolutove pa obarite u posoljenoj vodi. Posebno obarite pirinač. Sitno seckani crni luk prodinstajte, pa dodajte meso, začinite i dinstajte još desetak minuta. Umutite jedno jaje sa pavlakom i uljem, pa dodajte suvi biljni začin po ukusu. U vatrostalnu posudu stavite obareni pirinač, preko njega stavite izdinstano meso činiju staviti obaren pirinač, preko njega izdinstano meso i na kraju obaren karfiol i šargarepu. Prelijte umućenom pavlakom i stavite u rernu da se zapeče. Desetak minuta pred kraj pečenja pospite rendanim kačkavaljem, pa zapecite da porumeni.

slika:kurir-info.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak