Porodični ručak
29.11.2013.

Al se nekad dobro jelo...

Kako da napravite prave pravcate jabuke u šlafroku
Potrebno je
4 jabuke, 100 ml ulja, limunov sok 
ZA TESTO malo nastrugane limunove kore, 150 g brašna, 3 kašike ulja, 175 ml vina, 3 jajeta
ZA POSIPANJE 50 g šećera u prahu, kašičica cimeta
Priprema
Umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte žumanca i izmešajte. Sipajte belo vino i ulje uz stalno mešanje. Lagano umešajte brašno i narendanu limunovu koru, pa mešanjem smesu ujednačite. Smesa treba da bude malo gušća od smese za palačinke. Neoljuštene   jabuke izdubite i očistite od semenki, pa ih isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove pospite limunovim sokom da ne potamne. Uvaljajte svaki u pripremljeno testo i pržite ih na vrelom ulju da porumene s obe strane. Vadite ih na papirnatu salvetu da se ocede od viška ulja. Pre služenja pospite ih šećerom u prahu izmešanim
s cimetom.

slike:kurir-info.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak