Sočni, pohovani fileti oslića
Potrebno je
600 g fileta oslića, 50 g brašna, 1 jaje, 100 ml piva, so, malo praška za pecivo, ulje za prženje
Priprema
U vanglici mutite brašno, jaje, pivo, prašak za pecivo i so dok ne dobijete smesu malo gušću od testa za palačinke, pa u nju umačite odmrznute i posoljene filete oslića i pržite u dubokom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Ispržene filete ređajte na papirne ubruse da se ocede od suvišne masnoće. Služite ih tople, uz kriške limuna, tartar sos i pomfrit.
Foto: friendlysrestaurants.com
Voćni kolač sa trešnjama
Potrebno je
4 jajeta, šolja šećera, pola šolje ulja, 2 šolje belog brašna, 1 prašak za pecivo, kesica vaniliin-šećera, šolja jogurta, ½ kg trešanja ili nekog drugog sezonskog voća
Priprema
Umutite cela jaja sa šećerom, uljem i vanilin-šećerom, dodajte jogurt, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Polovinu testa sipajte u pleh obložen pek-papirom pa pecite desetak minuta na 180 stepeni. Kad počne da se stvara pokorica, izvadite kolač, rasporedite po njemu trešnje očišćene od koštica, pa prelijte ostatak testa. Rernu pojačajte na 200 stepeni i pecite kolač dok ne poprimi zlatnosmeđu boju
Gotov kolač pospite prah-šećerom.
Foto: Pixabay