Porodični ručak
17.03.2019.

Domaćinske lazanje

Bogate domaćinske lazanje

Potrebno je
Pakovanje lazanja koje se ne kuvaju, 500 g kačkavalja, 600 g mešanog mlevenog mesa, 500 ml soka od paradajza, 600 ml mleka, 50 g margarina plus komadić za podmazivanje pleha, 50 g brašna, 100 ml ulja, so, biber, origano, suvi biljni začin

Priprema
U šerpici rastopite margarin pa mešajući, kada se zagreje, dodajte brašno. Pre nego što brašno porumeni, lagano dolivajte mleko i neprekidno mešajući skuvajte bešamel sos. Dodajte kašičicu suvog biljnog začina, pobiberite i po potrebi posolite. U dubljem tiganju zagrejte ulje pa na njemu propržite mleveno meso. Kad porumeni, dodajte sok od paradajza, so, biber i origano i ostavite da se ukrčka. Vatrostalnu posudu podmažite margarinom pa ređajte kore za lazanju tako da pokrijete dno. Preko njih sipajte bešamel sos, bolonjeze sos, pospite rendanim kačkavaljem, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. Lazanju na kraju obilato pospite kačkavaljem. Pecite na 220°C između 30 i 45 minuta, što će zavisiti od debljine lazanje.

Foto: scibosnian.com modified

Sočni limun-kolač

Potrebno je
3 limuna, 3 veća jajeta, 200 g maslaca, 200 g šećera, 300 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, ½ kašičice sode bikarbone, ½ kašičice soli, 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema
U dobljoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, a u drugoj umutite maslac sa solju i šećerom, a zatim dodajte jaja, ekstrakt vanile, sok i sitno narendanu koricu od tri limuna. Mutite dok ne dobijete glatku kremastu masu, pa postepeno, neprekidno mešajući, dodajte brašno. Smesu prespite u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Pre služenja ga dobro ohladite.

Foto: tablespoon.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""