Porodični ručak
16.12.2018.

Kupus sa junetinom

Zapečeni kupus sa junetinom

Potrebno je
1 mala glavica svežeg kupusa, ½ kg mlevene govedine, 2 dl soka od paradajza, 200 g kačkavalja, 1 veća šargarepa, 1 šolja belog pirinča, 2 šolje vode, 1 mala glavica crnog luka, ulje, so i biber po ukusu
Priprema
Na ulju propržite sitno iseckan crni luk, dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Posolite i pobiberite, pa sklonite na stranu. U međuvremenu iseckajte kupus na sitne komade, a šargarepu na kolutiće, posolite, pobiberite, nalijte sokom od paradajza i krčkajte na laganoj vatri, a kad povrće omekša dodajte pirinač i vodu, pustite da proključa. Smanjite temperaturu na najslabije i poklopite. Nakon 25 minuta kuvanja bez otklapanja pirinač će se skuvati, a tečnost će ispariti.
Pomešajte kupus  sa mesom, prespite u vatrostalnu posudu, pospite rendanim sirom i pecite 10-15 minuta na 180 stepeni, dok se sir ne otopi.

Foto: mastercook.com

Najsočniji kolač od narandže

Potrebno je
2 male pomorandže, 4 jajeta, 10 kašika kristal-šećera, 13 kašika ulja, 16 kašika brašna, 100 ml mleka, 1 kesica praška za pecivo; Za preliv 2 pomorandže, ½ šolje vode, 1 kašika ekstrakta narandže, 3 kašike šećera.
Priprema
Oprane pomorandže stavite u šerpu, prelijte vodom i pustite da proključaju, pa smanjite temperaturu i kuvajte sat i po. Kad se ohlade, izvadite „meso“ i izblendirajte ga. U vanglici pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, dodajte jaja, ulje i mleko, pa umutite mikserom. Na kraju dodajte izblendirane pomorandže. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite 30-35 minuta na 180 stepeni. Kolač je gotov kad iz sredine izvučete suvu čačkalicu.
Dok se kolač peče u šerpici pomešajte sok i narendanu koru od dve pomorandže, ekstakt i vodu i kuvajte dok se šećer ne rastopi. Sirupom prelijte kolač tek kad se ohladi.

Foto: bhg.com.au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""