Porodični ručak
25.11.2018.

Musaka od tikvica

Musaka od tikvica sa parmezanom

Potrebno je
4 srednje tikvice, 2 paradajza, 250 g mešanog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 250 g kačkavalja, 100 g parmezana, 2 jajeta, 200 ml mleka, so, biber, ulje

Potrebno je
Oljuštite tikvice, isecite ih na kolutove, posolite ih i ostavite da odstoje. U međuvremenu na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk i beli luk narezan na tanke listiće, pa dodajte mleveno meso. Dinstajte desetak minuta pa sklonite na stranu. Po dnu podmazane vatrostalne posude poređajte kolutove tikvica, stavite fil od mesa, paradajz narezan na tanke kolutove i malo kačkavalja. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Musaku zalijte sa mlekom, jajima i parmezanom.
Pecite oko pola sata na 180 stepeni i poslužite uz zelenu salatu.

Foto: delicious.com.au

Stari dobri sočni čupavci

Potrebno je
Za koru: 3 jajeta, 10 kašika šećera, 13 kašika ulja, 100 ml mleka, 1 prašak za pecivo, 16 kašika brašna; Za glazuru: 150 g maslaca, 100 g čokolade, 150 ml mleka, 150 g šećera, 150 g kokosovog brašna

Priprema
Mikserom mutite belanca dok ne dobijete čvrstu penu, a zatim, neprekidno muteći, dodajte kašiku po kašiku šećera. Dodajte žumanca, smanjite brzinu miksera pa ih sjedinite sa umućenim belancima. Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko, dobro izmešajte, sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni dok kora ne porumeni. Kad se kora ohladi isecite je na kocke, a u međuvremenu skuvajte glazuru.
U šerpicu sipajte mleko, šećer i čokoladu pa kuvajte dok se sve ne rastopi, a potom svaku kocku, sa svih strana, umočite u glazuru i uvaljajte u kokosovo brašno.

Foto: maxpixel.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""