Porodični ručak
16.10.2018.

Musaka od kupusa

Musaka od rendanog kupusa

Potrebno je
500 g mlevene junetine, 1 srednja glavica slatkog kupusa, 1 šolja skuvanog pirinča, 1 glavica crnog luka, ½ kačičice belog luka u prahu, 300 g mocarele, ulje po potrebi, so i biber po ukusu

Priprema
Na malo zagrejanog ulja pržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte mleveno meso i beli luk. Smanjite vatru, posolite i pobiberite i uz neprekidno mešanje pržite oko 10 minuta, dok meso ne bude gotovo. U međuvremenu kupus iseckajte što sitnije, kao za salatu, pa ga desetak minuta dinstajte na malo zagrejanog ulja, dodajući vodu ukoliko je potrebno. Posolite i pobiberite, pa pomešjte sa isprženim mesom, skuvanim pirinčem i sitno iseckanom mocarelom. Preručite u vatrostalnu posudu i pecite na temperaturi od 180 stepeni dok kupus skroz ne omekša, a mocarela ne porumeni.

Foto: wholesomeyum.com

Pohovani kolutići jabuka s cimetom

Potrebno je
3 kisele ili nakisele jabuke srednje veličine, 200 g brašna, ½ kašičice praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera, malo soli, 1 jaje, 100 ml mleka, kisela voda po potrebi, sok od 1 limuna, ulje za prženje

Priprema
Jabuke ogulite, izdubite im sredinu, pa ih isecite na kolutove debljine 1 cm. Stavite ih u posudu i prelijte limunovim sokom da ne potamne. U vanglici pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i cimet, dodajte jaje i mleko pa sve dobro umutite mikserom. Dodajte malo po malo kisele vode dok ne dobijete smesu malo gušću od smese za palačinke.
U dublji tiganj ili šerpu sipajte dosta ulja i stavite da se zagreje. Jedan po jedan kolut jabuka umačite u smesu, pržite u dubokom ulju dok ne porumeni sa obe strane, a zatim ih ređajte na papirni ubrus ili salvetu da se oslobode viška masnoće.
Služite toplo posuto šećerom.

Foto: everydaydishes.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""