Porodični ručak
04.10.2018.

Povrće sa jajima

Zapečeno povrće sa jajima

Potrebno je
2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 4 velike mesnate paprike, 4 tikvice, 200 g paradajz-pirea, 4 jajeta, 4 kašike maslinovog ulja, biber, so, malo svežeg peršuna

Priprema
Crni luk iseckajte na tračice pa ga propržite na ulju, a zatim dodajte izgnječen beli luk, papriku isečenu ka kockice i tikvice narezane na tanje kolutiće. Posolite, pobiberite i uz neprekidno mešanje pržite desetak minuta. Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj prženja dodajte paradajz-pire, pa preručite u uljem podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite oko 15-20 minuta na 180 stepeni prekriveno folijom, a zatim je uklonite i na povrće razbijte jaja. Vratite u rernu i pecite dok jaja ne budu gotova.
Služite sa sirom i prepečenim hlebom.

Foto: bhf.org.uk

Fine kremaste palačinke

Potrebno je
Za palačinke: 200 g brašna, 300 ml mleka, 100 ml kisele vode, 3 jajeta, 3 kašike rastopljenog maslaca, 1 kesica vanilin-šećera, 1 prstohvat soli; Za fil: 1 kesica pudinga od vanile, ½ l mleka, 5 kašika šećera, malo prah-šećera.

Priprema
U dubljoj posudi mikserom umutite jaja, brašno, vanilin-šećer, so, mleko i kiselu vodu, pa dodajte rastopljen maslac. Na teflonskom tiganju pecite što tanje palačinke, pa ih ostavite da se ohlade. U međuvremenu skuvajte puding prema uputstvu s kesice pa njime nafilujte palačinke. Pospite ih prah-šećerom.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""