Porodični ručak
09.09.2018.

Pohovana susam-piletina

Pohovana susam-piletina

Potrebno je
2 veća pileća filea (600-700 g), 2 jajeta, 3 kašike susama, 3 kašike prezli, 2 kašike kukuruznog brašna, biber, so, ulje za prženje.

Priprema
Meso prvo isecite na šnicle, a zatim na tračice, posolite, pobiberite i odložite na stranu. U širokoj, plitkoj posudi pomešate prezle, susam i krupno kukuruzno brašno. Umutite dva jajeta i malo posolite. Meso prvo potapajte u jaja, a zatim u mešavinu susama, brašna i prezli pa ga pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa svih strana. Prženo meso ređajte na tanjir obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak masnoće, pa služite uz prilog i salatu po izboru.
Savet plus: Ukoliko želite da spremite „dijetalnu“ verziju ovog jela, meso ređajte u pleh obložen pek-papirom, prelijte sa veoma malo ulja i pecite u rerni na 220 stepeni dok ne porumeni sa obe strane.

Foto: rockingrecipes.com

Grilovane breskve u sosu

Potrebno je
5-6 krupnih zrelih bresaka, ½ šolje kristal šećera, 1 kašika meda, 50 g maslaca, šaka prepečenih lešnika ili badema

Priprema
Gril-tiganj premažite maslacem pa poređajte oprane i prepolovljenje breskve. Pecite ih dok potpuno ne omekšaju, pa ih izvadite iz tiganja. Dodajte ostatak maslaca, sipajte šećer i otapajte ga na srednje jakoj vatri dok se ne karamelizuje pa dodajte med. Ovim sosom prelijte breskve, pospite ih grubo iseckanim lešnicima ili bademima, pa poslužite uz sladoled od vanile ili šlag-krem.

Foto: recipelar.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""