Čamčići od tikvica
Potrebno je
2 velike tikvice, 250 g mocarele, 2 paradajza, 200 g krekera, so, biber, maslinovo ulje, veza peršuna
Priprema
Prepolovite oprane tikvice po dužini, kašičicom izdubite središnji deo, pa ih rasporedite u pleh za pečenje. „Meso“ iz sredine tikvica izgnječite viljuškom, dodajte sitno iseckan paradajz, izdrobljene krekere i mocarelu, posolite, pobiberite i dobro promešajte. Nadev rasporedite u tikvice, prelijte maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
Služite uz sezonsku salatu.
Foto: kraftrecipes.com
Domaći sladoled od kupina
Potrebno je
400 g kupina, 1 šolja šećera, 2 kašike limunovog soka, 300 g slatke pavlake, ½ čaše kisele pavlake
Priprema
U dubljoj šerpi, na tihoj vatri, kuvajte borovnice, šećer i limunov sok dok se voće ne raspadne. Ohladite, izmiksajte u blenderu, a zatim procedite kroz veću cediljku, da odvojite semenke. Vratite voćnu kašu u blender, dodajte slatku i kiselu pavlaku pa mutite dok ne dobijete kompaktan krem. Sipajte ga u plitak pleh ili pliću vatrostalnu posudu i stavite u zamrzivač. Sladoled nekoliko puta, na svaka dva sata, izvadite iz friza i dobro promešajte.
Služite u kornetu ili u posudama za sladoled.
Foto: thespruceeats.com