Porodični ručak
15.07.2018.

Punjeni pileći file

Punjeni pileći file

Potrebno je
4 pileća filea, 1 tikvica, 2 srednja paradajza, 1 mala glavica crvenog luka, 1 limun, 100 g feta sira, 100 g mocarele, 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, veza peršuna, biber, so

Priprema
Oštrim nožem napravite dublje rezove na svakom fileu (što više, to bolje), poređajte ih u pleh obložen pek-papirom pa ih prelijte polovinom mešavine maslinovog ulja, limunovog soka, peršuna i izgnječenog belog luka. Tikvice, paradajz, crni luk i limun isecite na tanke kolutove pa ih ređajte u proreze na mesu, posolite, pobiberite, po površini poređajte izmrvljenu fetu i mocarelu, pa prelijte ostatkom mešavine ulja, limunovog soka, peršuna i belog luka. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, dok meso ne postane zlatnožuto. Pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.

Foto: delish.com

Aromatični kobler od bresaka

Potrebno je
500 g zrelih, sočnih bresaka, 50 g belog kristal šećera, 50 g smeđeg šećera, 1 kesica vanilin šećera, 1 kašičica ruma; Za koru: 250 g brašna, 100 g belog kristal šećera, 120 g maslaca, 1 jaje, prstohvat soli,

Priprema
Breskve operite, očistite i isecite na tanke kriške ili sitne kocke, pomešajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i rumom, pa ih rasporedite po dnu pleha ili tepsije i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta. Dok se voće peče, u dubljoj posudi pomešajte brašno, šećer, so, dodajte hladan maslac i jedno jaje, pa mesite rukama dok ne dobijete mrvičasto testo. Mrvice rasporedite po voću, vratite u rernu i pecite dok se ne stvori tamnozlatna kora. Kobler se vadi velikom kašikom i služi sa sladoledom od vanile ili šlagom.

Foto: delmonte.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""