Porodični ručak
04.07.2018.

Pohovani fileti oslića

Pohovani fileti oslića

Potrebno je
600 g fileta oslića, 50 g brašna, 1 jaje, 100 ml piva, so, malo praška za pecivo, ulje za prženje

Priprema
U vanglici mutite brašno, jaje, pivo, prašak za pecivo i so dok ne dobijete smesu malo gušću od testa za palačinke, pa u nju umačite odmrznute i posoljene filete oslića i pržite u dubokom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Ispržene filete ređajte na papirne ubruse da se ocede od suvišne masnoće. Služite ih tople, uz kriške limuna, tartar sos i pomfrit.

Foto: friendlysrestaurants.com

Prevrnuti kolač od kajsija

Potrebno je
5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, ½ kesice praška za pecivo, 200 g šećera, 600 g kajsija, kockica maslaca

Priprema
Sipajte šećer na dno tepsije, malo je protresite da se sve lepo rasporedi, pa po šećeru poređajte polutke opranih i očišćenih kajsija, po njima pobacajte komadiće maslaca, pa stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni. Dok se kajsije krčkaju, napravite klasičan patišpanj. Umutite sneg od belanaca, dodajte pet kašika pećera, mutite dok šne ne postane sjajan, pa umešajte žumanca, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kada kajsije u rerni počnu da penušaju, sipajte smesu preko njih, smanjite rernu na 180 stepeni i pecite dok patišpanj ne porumeni. Gotov kolač preručite na tanjir, tako da kajsije budu gore, ostavite da se ohladi, pa do služenja držite u frižideru.

Ekstra savet: Ukoliko želite da kolač bude još bogatiji, premažite ga šlag kremom ili umućenom slatkom pavlakom.

Foto: communitytable.parade.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""