Najsočnije svinjske šnicle
Potrebno je
1 kg svinjskih šnicli od buta, 250 ml bujona, so, biber, suvi biljni začin, brašno i ulje po potrebi, kašićica slatke začinske crvene paprike,
Priprema
Šnicle dobro izlupajte, da se što više istanje, pa ih posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno sa obe strane. Pržite ih dok ne porumene, vadite na tanjir dok ne ispržite sve, a zatim ih vratite u ulje i zalijte bujonom u koji ste prethodno dodali kašičicu slatke začinske crvene paprike. Smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se krčka 15-20 minuta, dok šnicle ne postanu savršeno mekane.
Služite uz testeninu, baren krompir ili pire krompir i uz obilje sezonske salate.
Foto: Pixabay
Dvobojni vanil-krem sa malinama
Potrebno je
4 žumanceta, ½ l mleka, 250 ml slatke pavlake, 5 kašika šećera, 3 kesice vanilin-šećera ili kašičica ekstrakta vanile ili šipka vanile, 400 g malina + 2 kašike šećera
Priprema
U dubljoj šerpici pomešajte mleko i slatku pavlaku, stavite da se kuva, pa dodajte ili vanilin-šećer ili ekstrakt vanile ili semenke koje ste izvukli iz mahune vanile, ali i mahunu. U međuvremenu žicom umutite žumanca i šećer na pari dok ne dobijete penastu masu, a zatim u nju, uz neprekidno mešanje, lagano dolivajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Kad se krem ohladi, podelite ga na dva dela. Jednu polovinu sipajte u čaše, a u drugu dodajte 300 grama malina koje ste izblendirali sa 2 kašike šećera, pa i taj deo krema rasporedite u čaše.
Ako vam smetaju semenke, procedite maline pre nego što ih sjedinite sa kremom.
Poslasticu ukrasite šlagom i preostalim malinama.
Foto: Pixabay